top of page

Vichy Trio

Rag Bag säv. Dave Grusin

Young and Fine  säv. Joe Zawinul

So Tender  säv. Keith Jarret 

Liberty City  säv. Jaco Pastorius

Eternal Child  säv. Chick Corea

Still Grazy after all these years  säv. Paul Simon 

Your Smiling Face  säv. James Taylor

 

Stuff it..in there  säv. Iiro Rantala

Das Handtuch   säv. Iiro Rantala 

Celia   säv. Bud Powell

Another Ragtime   säv. Iiro Rantala

Lotta    säv: Iiro Rantala

Bruno/ Topi  säv: Iiro Rantala

 

Bohemian Rhapsody: Freddie Mercury

 

Vichy Trio Spotify -soittolista:

https://open.spotify.com/playlist/0ZlbrsOFXrjx7EgZFbe4Mh?si=eea5644148564f71

 

Dave Grusin, Rag Bag   

https://www.youtube.com/watch?v=OMcxaL_f2bg

 

Chick Corea Electric Band:  Eternal Child    

https://www.youtube.com/watch?v=eglXtgmlnCg

 

Dave Grusin on luultavasti konsertoinut vain kerran Suomessa, Pori Jazzeilla. Hän on kotoisin Coloradosta. Grusin hylkäsi ns. perinteisen jazzin jo nuorena, muutti Los Angelesiin ja ryhtyi TV/elokuvasäveltäjäksi. Hänen musiikkiaan voi kuulla mm. Columbo tv-sarjassa. Grusinin tunnetuimmat elokuva-scoret ovat On Golden Pond, Heaven can wait, Tootsie ja St. Elsewhere. Läpi vuosikymmenien Grusin on levyttänyt omaa instrumentaali musiikkiaan, jota voi hyvällä syyllä kutsua fuusiojazziksi. Hän perusti myös maineikkaan GRP levymerkin Larry Rosenin kanssa vuonna 1983. Grusin (89v) keikkailee edelleen, usein kitaristi Lee Ritenourin kanssa.

”Rag Bag” on yksi Grusinin parhaimmista sävellyksistä. Alkuperäisessä versiossa (Youtubelink) rumpuja soittaa Harvey Mason ja bassossa nuori Marcus Miller. Huikean kitarasoolon soittaa Jeff Mironov

 

”Young and Fine” löytyy Weather Report-yhtyeen 8. albumilta ja se on Joe Zawinullin upea monipuolinen melodia. Rummuissa vieraileva tähti : Steve Gadd!

 

Keith Jarret perusti trion Gary Peacockin ja Jack deJohnetten kanssa v. 1983 ja löi kaikki ällikällä levyttämällä jazzstadardeja. Tämä trio rundasi ahkerasti aina Gary Peacockin kuolemaan asti v. 2020. Albumeja ilmestyi 20 kpl.

 

”So tender” löytyy Standards vol 2. albumilta ja se on levyn mielenkiintoinen poikkeus, Jarretin oma sävellys. Erittäin kaunis melodia, jazzissa äärimmäisen harvoin käytetyssä sävellajissa A-duurissa. 

 

”Liberty City” kappaleessa Jaco Pastoriuksen tunnistettava soundi puskee hienolla tavalla läpi. Jacon soundi on ihmeellinen soppa, jonka 

aineksina ovat: calypso, amerikkalainen march band musiikiki, jazz, funk sekä ”Floridan soundi”, mitä ikinä se merkitseekään. Mutta siellä ne ovat. Toots Thielemans huuliharpullaan ja Herbie Hancock pianollaan värittävät tätä big band-kappaletta upeasti.

 

”Eternal child” on selkeä todiste siitä, että Chick Corea tunsi klassisen musiikin kuin omat taskunsa. J.S Bach sekä W.A. Mozart ovat tässä sävellyksessä vahvasti läsnä. Yksinkertainen, mutta harmonisesti hyvin rikas melodia, tipahtelee luontevasti ensin ylhäältä alas, takaisin ylös ja taas alas. Neroutta!

 

”Still Crazy after all these years” ilmestyi jo vuonna 1975 Paul Simonin saman nimisellä albumilla, josta löytyy myös toinen klassikko ”50 ways to leave Your lover”. Sitä voisi kutsua jazzvalssiksi. Simon tarjoaa todellisen yllätyksen pomppaamalla väliosassa G-duurista, A-duurimaisemiin. 

 

”Your smiling face” on niin hyväntuulinen popkappale James Taylorilta, että se oli pakko ottaa ohjelmistoon. Live at Beacon Theatre raidalla svengaavan pianoriffin soittaa Don Grolnick ja kannuissa on Carlos Vega ja tämä oli yksi hänen viimeisimpiä keikkojaan.

 

”Stuff it…in there” on kunnianosoitus Stuff-yhtyeelle jossa vaikuttivat mm. pianisti Richard Tee ja rumpali Steve Gadd.  Vichy-Trio soittolistaan  tuntui hyvältä istuttaa muutama Stuff-raita, jotta Sinäkin pääset nauttimaan heidän ainutlaatuisesta svengistään.

 

”Das Handtuch” on bo diddley-rytmiin perustuva sävellys, jonka pääosan varastaa flyygelin sisään tungettu froteepyyhe. 

 

”Celia” on alunperin Bud Powellin bebob-sävellys. Vichy trion versio nojaa enemmän Kenny Kirklandin ja Don Aliaksen harvinaisen upeaan duovetoon, joka löytyy soittolistalta.

 

”Time for Rag” on rapsakka molli-ragtime jonka väliosa on saanut inspiraationsa Benny Goodmannin mainiosta ”Sing Sing Sing” kappaleesta.

 

”Lotta” on uusi balladi, omistettu vaimolleni. Tällä vedolla vältän ainakin vuoden tiskivuorot.

 

”Bruno” ja ”Topi” ovat musiikilliset potretit meidän pojistamme.

bottom of page