top of page

ESITTELY

Koko Jazz Club on vuonna 2010 perustettu suomalaisen jazzmusiikin toimija, jolla on klubit sekä Helsingissä että Iisalmessa. Vuonna 2015 perustettu Koko Jazzin Kannatusyhdistys ry toimii klubin taustayhteisönä. Vuonna 2017 Iisalmeen perustettiin oma yhdistys.

Koko Jazz Clubilla on korkeatasoinen jazzmusiikin ohjelmisto; konserttitarjonta jakautuu erilaisiin sarjoihin, joita ansioituneet jazzmusiikin asiantuntijat kuratoivat. Taiteellisena johtajana toimii jazzmuuusikko Timo Hirvonen.

Koko Jazz Club on myös muutakin kuin vain klubi tai konserttisali, Koko Jazz on jazzmusiikkia ammatikseen soittavien muusikoiden yhteisö. Koko Jazz Club on täyttänyt jazzin osalta tyhjiön pääkaupunkiseudun musiikkitarjonnassa ja tapahtumapaikkojen keskuudessa. Vuosikausia Helsinki oli ainoa pohjoismainen pääkaupunki, jolla ei ollut ammattimaista jazzin päänäyttämöä.

Koko Jazz Club erottuu muista klubeista selkeästi sillä, että se toimii ammattimaisena
tapahtumanjärjestäjänä, työnantajana sekä sisällöntuottajana. Koko Jazz Club ei ole liiketoimintaa harjoittava yritys tai ravintola, vaan yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon taideorganisaatio. Koko Jazz Club eroaa muista toimijoista myös sillä, ettei se ole pelkkä paikka, johon joku muu tuo sisällön.

Koko Jazz Clubin painopisteet ovat konserttisarjat, av tuotannot, yhteistuotannot ja vierailut, oppilaitosyhteistyö, yleisötyö sekä muusikoiden välisen oman työn ja yhteistyön kehittäminen.

bottom of page