top of page

Mon, 02 Nov

|

Helsinki

UMO JUHLII: JUHANI AALTONEN & UMO: 80 + 40

Juhani Aaltonen & UMO: 80 + 40 Kapellimestarina Kirmo Lintinen

UMO JUHLII: JUHANI AALTONEN & UMO: 80 + 40
UMO JUHLII: JUHANI AALTONEN & UMO: 80 + 40

Paikka & aika

02 Nov 2015, 19:00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

UMO saa marraskuun alussa solistikseen orkesterin perustajajäseniin kuuluvan Juhani ”Junnu” Aaltosen, joka täyttää joulukuussa 80 vuotta.

Aaltonen (s. 1935) on yksi suomalaisen jazzkentän merkittävimmistä tenorisaksofonisteista ja huilisteista. ”Suomen Coltraneksi” kutsuttu pitkän linjan muusikko aloitti uransa jazzilla ja siirtyi myöhemmin fuusion ja sittemmin pääosin kirkkokonserttien pariin. Hän palasi rytinällä jazzkentälle Jazz-Emman voittaneella Mother Tongue -albumillaan vuonna 2003 ja työskentelee edelleen aktiivisesti.

UMO juhlii -sarjaan kuuluva konsertti koostuu kokonaan kotimaisista sävellyksistä. Konsertissa kuullaan mm. Iro Haarlan, Outi Tarkiaisen, Mikko Hassisen ja Henrik Otto Donnerin teoksia. Mukana on myös kantaesitys Artturi Röngältä, joka on säveltänyt UMOlle tilausteoksen tätä juhlakonserttia varten. Orkesteria johtaa Kirmo Lintinen.

Koko Jazz Clubin kahden setin konsertti kestää väliajan kanssa vajaat 2 tuntia.

Huom. 45 minuuttia ennen konserttia pidetään Koko Jazz Clubilla Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus, jossa Juhani ”Junnu” Aaltonen kertoo esityksen taustoista.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page