top of page

Mon, 07 Mar

|

Helsinki

UMO: DUKE ELLINGTONIN ’THE FAR EAST SUITE’

UMO: DUKE ELLINGTONIN ’THE FAR EAST SUITE’
UMO: DUKE ELLINGTONIN ’THE FAR EAST SUITE’

Paikka & aika

07 Mar 2016, 19:00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Duke Ellingtonin ja Billy Strayhornin yhteistyönä syntynyt The Far East Suite levytettiin joulukuussa 1966. Yhdeksänosainen sarja sai innoituksensa Ellingtonin orkesterin laajoilta Lähi- ja Kaukoidän kiertueilta, ja sen tunnelmat heijastavat muusikoiden kokemuksia eksoottisissa maisemissa. Ellington ja Strayhorn pitäytyivät standardi-big band -kokoonpanossa, mutta he onnistuivat aasialaisia teemoja ja motiiveja hienovaraisesti yhdistämällä luomaan täysin omaperäisen, kauniin ja kiteytyneen itäisen väripaletin afroamerikkalaisen ilmaisunsa sävyttäjäksi. The Far East Suitea pidetään yhtenä oivaltavimmista Ellingtonin ja Strayhornin yhteistyön hedelmistä.

UMOn tulkitsemaa konserttikokonaisuutta täydentävät suomalaisten säveltäjien, mm. Mikko Hassisen, Jarmo Savolaisen ja Kari Ikosen teokset. Mukaan valituissa sävellyksissä on kuultavissa idän melodiikkaa, arabeskimaista kuviointia ja koristeellisuutta, ja niistä syntyy kiintoisaa kontrapunktia Ellingtonin ja Strayhornin idänaistimuksille. Orkesteria johtaa Jouni Järvelä.

Pituus n. 2 h, sis. väliajan.

Huom. 45 minuuttia ennen konserttia pidetään Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus, jossa Jouni Järvelä kertoo esityksen taustoista.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page