top of page

Thu, 10 Nov

|

Koko Jazz Club

Sibis Jazz Ensemble with Guillermo Klein (ARG)

Guillermo Klein (s. 1969) on tehnyt vaikuttavan uran lähinnä isojen yhtyeiden kanssa työskennellen. Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän opiskelijoista on varta vasten tätä vierailua ajatellen koottu ensemble tulkitsemaan Kleinin mestariteoksia.

Sibis Jazz Ensemble with Guillermo Klein (ARG)
Sibis Jazz Ensemble with Guillermo Klein (ARG)

Paikka & aika

10 Nov 2022, 19:00

Koko Jazz Club, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Liput 18/15€

Ovet klo 18 / Konsertti klo 19

Säveltäjä, pianisti ja yhtyeenjohtaja Guillermo Klein (s. 1969) on tehnyt vaikuttavan uran lähinnä isojen yhtyeiden kanssa työskennellen. Hänen pääyhtyeensä Los Guachos on toiminut jo yli 25 vuotta ja yhtyeen viimeisin albumi ”Cristal” julkaistiin syyskuussa 2019. Säveltäjänä Klein on väsymätön rytminen kokeilija, rohkea sävyjen etsijä, hienostunut melodikko ja musiikillisen tarinankerronnan mestari. Hän on erittäin arvostettu sovittaja/säveltäjä, joka on tehnyt yhteistyötä lukuisten huippumuusikoiden ja orkestereiden kanssa ympäri maailmaa. Hän on myös vuosittainen vieras Los Guachos -yhtyeellään New Yorkin The Village Vanguardissa, viimeksi tämän vuoden heinäkuussa. Klein on myös arvostettu ja kysytty opettaja. Opetustoimista mainittakoon hänen jo pitkään jatkunut sävellyksen vierailjaprofessuuri Baselin Taideyliopistossa.

Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän opiskelijoista on varta vasten tätä vierailua ajatellen koottu ensemble tulkitsemaan Kleinin mestariteoksia.

Maksim Medvedev, asax

Vid Sketa, trp

Peti Gyarfas, pno

Hector Lepe, gtr

Mikko Antila, vibes

Tuomo Purhonen, bass

Teemu Mustonen, drs

Guillermo Klein, comp/arr, Rhodes

Opetusvierailu on osa Kleinin Jazz Finland Residency -ohjelmaa. Residenssiohjelmaan kuuluu myös mm. konsertointi UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa 27.10. Vuotalossa.

Jazz Finland Residency on korkeatasoinen jazzalan kutsuvierasresidenssi muusikoille, säveltäjille ja kapellimestareille. Suomen Jazzliiton koordinoima ja hallinnoima residenssi kutsuu vuosittain Suomeen kaksi kansainvälistä artistivierasta 1–2 kuukauden mittaiselle residenssijaksolle. Residenssiohjelmaan kuuluu mestarikurssien pitäminen Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä sekä esiintyminen yhdessä UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa. Konseptina on, että lisäksi kaikki ammattijazzmuusikot ja muut alan ammattilaiset voivat ehdottaa yhteistyötä residenssiartistille. Residenssin yhteistyökumppaneina toimivat lisäksi Music Finland, Jazzmuusikot ry ja HIAP Helsinki International Artist Programme.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page