top of page

Wed, 18 Dec

|

Helsinki

PAULA JAAKKOLA

PAULA JAAKKOLA
PAULA JAAKKOLA

Paikka & aika

18 Dec 2013, 21:00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

PAULA JAAKKOLA – Biografia

Suomalaissyntyisen Paula Jaakkolan musiikillinen ura muuttui ratkaisevasti, kun hän vuonna 1998 pääsi sisään jazzmusiikin linjalle New School Universityyn. Hän ehti kuitenkin vielä valmistua Helsingin yliopistosta, jotta voisi tarttua elämänsä tilaisuuteen ja muuttaa Isoon Omenaan syksyllä 1999. Valmistavina opintoina toimivat laulutunnit Helsingin Pop/Jazz-konservatoriossa. Paula asuu New Yorkissa edelleen.

New Yorkissa Paula muodosti rock/pop -bändin nimeltä Kaamos, joka soitti Paulan omia sävellyksiä New Yorkin klubeilla. New Yorkin suomalainen a capella –trio Akkapella lauloi suomalaisia kansanlauluja, ja muutaman vuoden kuluttua, vuonna 2004, se kehittyi yhtyeeksi nimeltä Kaiku, jossa Paula oli yksi vetäjistä, laulajista ja laulunkirjoittajista. Sävellykset saivat inspiraationsa suomalaisesta etnomusiikista, popista, jazzista ja maailman rytmeistä. Ryhmä esiintyi mm. Detroit Institute of the Arts –museossa, Celebrate Brooklyn –ulkoilmafestivaalissa, New Yorkin Symphony Space –konserttisalissa ja monilla New Yorkin klubeilla. Kaiku teki myös kiertueita USA:n keskilännessä, itärannikolla ja Kanadassa. Finlandia Foundation USA:ssa nimesi Kaikun “Vuoden 2006 Esiintyjäksi”, ja yhtye julkaisi kaksi kokomittaista levyä, v. 2006 ja 2010.

Jaakkola on toiminut musiikillisena johtajana, pianonsoittajana ja laulajana kolmen naisen kabaree-triossa nimeltä SkanDivas. Ryhmä on tuottanut kolme showta, jotka kaikki ovat olleet loppuunmyytyjä legendaarisessa, West Villagessa sijaitsevassa kabareeklubissa.

Jaakkola laulaa myös juuri julkaistun, Grammyn voittaneen tuottajan Kevin Mackien kokoelmalevyllä “Action Moves People”, jonka tuotot menevät hyväntekeväisyyteen.

Paula Jaakkolan musiikillisen uran punaisena lankana on ollut hänen suomalainen taustansa sekä jalostunut pop-estetiikan taju. Jazzin, maailmanmusiikin ja suomalaisen sävelmaiseman jälkimainingeissa Paula on suunnannut katseensa singer-songwriter –tyyppiseen musiikkiperinteeseen. Kuulijat voivat nyt osallistua rehellisen intiimeihin konsertteihin, joissa Paulan koskettavien laulujen tekstit tutkiskelevat eksistentiaalisia teemoja rakkaudesta filosofisiin pohdintoihin. Sävelmaailma kumpuaa laajasta akustisesta pop-genrestä, vaikutteina aina Joni Mitchellistä Sara Bareillesiin, Suzanne Vegasta Regina Spektoriin.

Paula Jaakkola julkaisee omalla nimellään kokomittaisen debyyttilevynsä New Yorkissa loppusyksystä 2013.

Tuottaja Ape Anttilan kommentti :

Sain tutustua Paula Jaakkolaan ja hänen musiikkiinsa vuoden 2012 alkupuolella,  kun esiinnyin hänen ja rumpali Jaska Lukkarisen kanssa helsinkiläisessä musiikkiklubissa. Hän jätti minuun lähtemättömän vaikutuksen artistina, poikkeuksellisen  äänikvaliteetin omaavana laulajana sekä erityisesti taitavana sanoittajana ja säveltäjänä. Hänen musiikkinsa oli jo demovaiheessa varsin jäsennellyn ja valmiin  kuuloista. Tämä nyt vuoden 2013 lopulla ilmestyvä levy on kohdallani yksi niitä harvoja albumeita, joissa ei ole ns. täytebiisejä. Kaikki levyn laulut sieppaavat kuulijan mukaansa kertaheitolla. Koskettavia ihmissuhdetarinoita, mieleen painuvia melodioita sekä laulutulkintoja, jotka eivät jätä ketään kylmäksi. Todella innolla odotan yleisön vastaanottoa Paula Jaakkolan “Holy”-albumin julkaisun kynnyksellä.

-Ape Anttila, muusikko sekä tuottaja

Lisätietoa:

www.musicwithwings.com

www.facebook.com/paulaandmusic

www.twitter.com/paula_jaakkola

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page