top of page

Sat, 06 Apr

|

Helsinki

NINA MYA

Nina Mya – laulu Tuomas Juhani Turunen – piano Ville Vannemaa – tenorisaksofoni Teemu Åkerblom – basso Mikko Arlin – rummut

NINA MYA
NINA MYA

Paikka & aika

06 Apr 2013, 21:00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Nina Mya (oik. Nina Höynälä, s.1989) on suomalainen jazzlaulaja ja säveltäjä. Hän aloitti musiikkiopintonsa klassisen musiikin parissa jo varhaisella iällä, mutta aloitti laulu- sekä jazzopinnot 15-vuotiaana. Syksyllä 2008 Nina pääsi opiskelemaan Sibelius-Akatemian jazzosastolle pääinstumenttinaan laulu. Samana vuonna perustettiin Ninan edelleen johtama jazzyhtye, jonka miehitys on edelleen osittain sama. Viimeisen parin vuoden ajan yhtye on työstänyt yhdessä Ninan sävellyksiä ja keikkaillut ympäri Suomea eri klubeilla ja festivaaleilla. Keväällä 2011 kokoonpano osallistui arvostettuun Young Nordic Jazz Comets -yhtyekilpailuun, josta Nina sai solistipalkinnon.

Kesällä 2012 Nina valittiin Pori Jazzin Vuoden Taiteilijaksi. Samaan aikaan myös ilmestyi yhtyeen ensimmäinen pitkäsoitto “Flying Solo” (Fredriksson Music), jolla kuullaan yhtä kappaletta lukuunottamatta ainoastaan Ninan omaleimaisia sävellyksiä. Ninan musiikissa ja laulussa kuuluu vahvasti 50- ja 60-lukujen jazzin tyylilajien kuin myös soul- ja R&B -musiikin vaikutteet. Nuori ja energinen yhtye on hitsautunut soitossaan ja lavatyöskentelyssään upeasti yhteen vuosien saatossa. Ninan vahvuudet laulajana ovat hänen tekninen taituruutensa, rytminen tarkkuus, persoonallinen soundi ja vahva tulkinta. Tämä laulaja yhtyeineen ei jätä ketään kylmäksi!

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page