top of page

Mon, 29 Sept

|

Helsinki

MONDAY NIGHT AT KOKO JAZZ CLUB UMO

UMO jatkaa Koko Jazz Clubilla Monday Night at Koko Jazz Club konserttiensa sarjaa kaikkiaan kolmen konsertin voimalla syyskauden 2014 aikana. Maanantai-iltoihin vakiintuneet konsertit ovat saaneet hienon vastaanoton niin yleisön kuin muusikoidenkin taholta.

MONDAY NIGHT AT KOKO JAZZ CLUB UMO
MONDAY NIGHT AT KOKO JAZZ CLUB UMO

Paikka & aika

29 Sept 2014, 19:00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Monday Night at Koko Jazz Club:

Pippuroitua bebopia – UMO plays the music of Art Pepper, Marty Paich & Bill Holman

Orkesteria johtaa Jouni Järvelä

UMO tarjoilee syksyn ensimmäisessä Koko Jazz Clubin maanantaikonsertissaan kaksi kattausta ideoiltaan ravitsevaa ja rytmisesti runsaskuituista täysjyväruisleipä-jazzia kalifornialaisin soinnillisin maustein. Konsertin menu sisältää mm. useita bebop-jazzin klassikoita, kuten Charlie Parkerin Donna Lee ja Anthropology, Sonny Rollinsin Airegin, sekä tiheätunnelmaiset sovitukset Jimmy Rowlesin Peacocks– ja Jerome Kernin Yesterdays-balladeista.

Ensimmäinen puolisko perustuu “West Coast -jazzin” suuren tyylinluojan, värikkään elämän eläneen alttosaksofonisti ja klarinetisti Art Pepperin (1925-1982) vuonna 1959 äänitettyyn levyyn Art Pepper + Eleven: Modern Jazz Classics. Levyllä big band- kokoonpano on hieman tavallista pienempi, 12-henkinen, mikä luo ketterän ja ilmavan vaikutelman. Ohjelmiston taidokkaana sovittajana oli Marty Paich (1925-1995), jota pidetään eräänä merkittävimmistä länsirannikon jazz-sovittajista. UMOn käyttämä nuottimateriaali perustuu Art Pepperin lesken Laurie Pepperin toimittamiin alkuperäisiin partituureihin ja stemmoihin. Art Pepperin osuuksista Koko Jazz Clubin konsertissa vastaa UMOn saksofonisektion leaderi Jouni Järvelä, joka myös johtaa orkesteria.

Konsertin toinen puolisko jatkaa merkittävien jazz-teemojen käsittelyä täydellä big bandilla 16 muusikon voimin. Mielikuvitukselliset ja taidokkaat sovitukset on tehnyt mestarillinen Bill Holman (1927-), jonka sovittajanura Kaliforniassa kattaa jo seitsemän vuosikymmentä. Holman on pitkän uransa aikana kirjoittanut kekseliäästi kontrapunktista musiikkiaan paitsi Stan Kentonille ja omille yhtyeilleen, myös esimerkiksi Count Basielle, Woody Hermanille ja Gerry Mulliganille. Hän vieraili UMOn säveltäjä-, kapellimestari- ja solistivieraana 1980- ja 90-luvuilla.

UMOn kotisivut löytyvät täältä!

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page