top of page

Wed, 29 Jul

|

Helsinki

LENNY PICKETT: DANCE MUSIC FOR BORNEO HORNS

Lenny Pickett, Jouni Järvelä, Pepa Päivinen & Jonatan Sarikoski play Music For 3 Saxophones & Percussion

LENNY PICKETT: DANCE MUSIC FOR BORNEO HORNS
LENNY PICKETT: DANCE MUSIC FOR BORNEO HORNS

Paikka & aika

29 Jul 2015, 19:00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Ainutlaatuinen amerikkalainen mestarisaksofonisti, -klarinetisti ja -säveltäjä Lenny Pickett vierailee Suomessa viidettä kertaa ja tekee neljättä kertaa yhteistyötä kolmen loistokkaan suomalaisen muusikon kanssa: mm. UMO Jazz Orchestrasta tutut saksofonistit Jouni Järvelä ja Pepa Päivinen, sekä loistava nuori rumpali Jonatan Sarikoski soittavat musiikkia Pickettin yli 30 sävellystä käsittävästä sarjasta “Dance music for Borneo Horns” sekä Pickettin uusia sävellyksiä sarjasta ”Music for 3 saxophones and percussion”jotka hän vartavasten on tehnyt suomalaiskollegoilleen. Myös Järvelältä on odotettavissa musiikkia.

Pickettin omaperäinen ja ainutlaatuinen musiikki on rytmikästä ja hauskaa, perustuu mm. alati muuttuviin ja kehittyviin riffimäisiin, tarttuviin aiheisiin. Pickettin musiikilliset tarinat kehittyvät riemastuttavan yllättävästi ja monipolvisesti, mutta kuitenkin loogisesti ja intuitiivisesti. Tyylinimikkeenä voisi aivan hyvin olla avant-kamari-funk-tanssi-jazz-sirkus-juhla-bailu-musiikki!

Saksofonisti Lenny Pickett on amerikkalaisen Saturday Night Liven musiikillinen johtaja jo 20 vuoden ajalta. Hänen saksofonisoundinsa on pop/rock/R&B-musiikin tunnetuimpia ja hän on esiintynyt sadoilla levyillä, mm. Madonnan, Paul Simonin, Tower Of Powerin, David Bowien ja Katy Perryn kanssa. Instrumentalisti a Pickett on puupuhaltimien historiassakin merkittävä, ei vähiten vertaansa vailla olevan saksofonin ylärekisteri-ilmaisun ja -hallinnan ansiosta.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page