top of page

Fri, 30 Oct

|

Helsinki

KYN GOES HASSINEN

Naiskuoro KYN, johtaa Kaija Viitasalo Manuel Dunkel, saksofoni Ville Herrala, kontrabasso Mikko Hassinen, rummut

KYN GOES HASSINEN
KYN GOES HASSINEN

Paikka & aika

30 Oct 2015, 19:00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Lokakuun lopulla Koko Jazz Clubilla koetaan ainutlaatuinen naiskuoron ja jazzbändin kohtaaminen, kun KYN esittää keväällä Teosto-palkinnon saaneen Mikko Hassisen säveltämää ja sovittamaa musiikkia yhdessä Manuel Dunkelin, Ville Herralan ja Mikko Hassisen kanssa. Konsertissa yhtye ei säestä kuoroa, vaan kuoro liittyy siihen yhdeksi sen jäseneksi. Teokset rakentuvat vahvasti myös kuoron ja yhtyeen, erityisesti soolosaksofonin, vuoropuhelulle.

Suomen kuorokärkeen kuuluva KYN on kunnianhimoinen ja taitava kuoromusiikin uudistaja. Kuoro on profiloitunut jazzin tulkitsijana. Viime vuosina KYN on luonut tilausteoksin uudenlaisen genren, etnisen jazzin. Siinä kansanperinteemme melodiset ainekset ja tekstit sekä nykyrunous yhdistyvät jazzrytmiikkaan ja -harmoniaan. KYN:n ja Mikko Hassisen vuonna 2012 alkanut yhteistyö jatkuu KYN:n ensi vuonna julkaistavalla levyllä.

Konsertin alustaa Koko Jazz Clubin uusi Puhetta musiikista -sarja. Klo 19.00 Mikko Hassinen ja Kaija Viitasalo kertovat konsertin taustoista ja keskustelevat jazzmusiikin säveltämisestä kuorolle sekä kuoron mahdollisuuksista esittää jazzia. 

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page