top of page

Thu, 02 Feb

|

Koko Jazz Club

KJC Solo Piano: Henri Mäntylä

Henri Mäntylä yhdistää konsertissa omia sävellyksiä sekä sovitettuja lainakappaleita. Tyylillisesti liikutaan 50-60-luvun jazzin svengaavassa hengessä ja tonaalisuuden ja modaalisuuden välimaastossa.

KJC Solo Piano: Henri Mäntylä
KJC Solo Piano: Henri Mäntylä

Paikka & aika

02 Feb 2023, 19:00

Koko Jazz Club, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Liput 18/15€

Ovet klo 18 / Konsertti klo 19

Pianisti Henri Mäntylän perinnetietoinen ilmaisu on tehnyt hänestä yhden työllistetyimmistä pianisteistamme. Koko Koko Jazz Clubin sydän on Steinway & Sons D 274 -flyygeli. Se antaa pianistiemme parhaimmistolle mahdollisuuden täydelliseen tulkintaan. 

"Yhdistän konsertissa omia sävellyksiäni sekä sovitettuja lainakappaleita. Tyylillisesti liikutaan 50-60-luvun jazzin svengaavassa hengessä ja tonaalisuuden ja modaalisuuden välimaastossa. Pyrin etsimään sopivasti erilaisia tunnelmia ja grooveja sekä rakentamaan kuulijalle kiinnostavan kokonaisuuden." - Henri Mäntylä

Tässä mietteitä viiden konsertissa kuultavan kappaleen taustalta:

Now and then 

Tämä sävellys sai alkunsa ajatuksesta, että haluan kirjoittaa vaihteeksi jotain jossain hieman harvinaisemmassa tahtilajissa. Tavoittelin lyyristä ja laulullista melodiakulkua, tunnelma on mollivoittoisen haikea ja hieman arvoituksellinen. Viiteen menevä poljento tuo erottuvan kulman kappaleeseen.  

Uplift 

Tämän pirteän ja nopeahkon kappaleen sävelsin vuosi sitten. Idea lähti liikkeelle kolmen äänen melodisesta motiivista, jota lähdin liikuttelemaan eri suuntiin ja sen ympärille kokonaisuus lähti rakentumaan. Rytmiset koukut tuovat eloisuutta teemaan.  

High Hopes  

Tämän balladin säveltämisen aikaan kuuntelin paljon Wayne Shorteria ja tavoittelin kappaleen harmoniassa samanlaista yllätyksellisyyttä ja jonkinlaista mystiikkaa mitä Shorterin sävellyksissä usein on. Lopputulos, jota nimikin kuvaa, on pohdiskeleva mutta kuitenkin toiveikas.  

I’ll be seeing you  

Tähän standardiin minut tutustutti trumpetisti Gunu Karjalainen pari vuotta sitten ja olen viime aikoina usein palannut tähän soittaen ja kuunnellen eri versioita. Melodiassa on lempeän nostalginen tunnelma ja kappale istuu pianolle luontevasti.  

Midnight Voyage  

Tämä pianisti Joey Calderazzon sävellys löytyy Michael Breckerin levyltä Tales From the Hudson, joka on 90-luvun jazzlevyistä yksi ehdoton suosikkini. Sain ajatuksen että tämähän voisi toimia luontevasti soolopianokappaleena ja halusin ottaa tämän osaksi konsertin ohjelmaa. Yksinkertainen melodia ja sulava rakenne jättävät miellyttävästi tilaa variaatiolle ja improvisaatiolle.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page