top of page

Thu, 31 Aug

|

Helsinki

KARI IKONEN TRIO

Kari Ikonen, piano Olli Rantala, kontrabasso Markku Ounaskari, rummut

KARI IKONEN TRIO
KARI IKONEN TRIO

Paikka & aika

31 Aug 2017, 19:00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Poikkeuksellinen jazzpianotrio, jonka ekspressiivinen ja innovatiivinen keitos koostuu parhaista pohjois-eurooppalaisista raaka-aineista, vankasta afro-amerikkalaisen keittotaidon perinteestä ja hienoimmista itä- ja länsimaisista mausteista. Chef Kari Ikonen laatii menun, jossa yhdistyy luontevasti Ikosen omat luomukset, kokkitiimin improvisoidut herkut sekä tuoreet tulkinnat kaukomailta löytyneistä resepteistä.

Arvostettu saksalainen Ozella Music julkaisi yhtyeen ensilevyn Bright vuonna 2013. Ylistäviä arvosteluja Antarktista lukuunottamatta kaikilta mantereilta kerännyt levy valittiin saksalaisen JAZZTHETIK:in ja amerikkalaisen Something Else Reviews’in vuoden 2013 parhaiden levyjen listoille. Toinen levy Beauteous Tales and Offbeat Stories julkaistiin pari vuotta myöhemmin, ja se valittiin heti NDR:n (pohjois-Saksan Radio) viikon jazzlevyksi. 

Brittiläinen Marlbank valitsi KIT:n yhdeksi vuoden 2015  viidestä ”state of the art” -triosta ja The Europe Jazz Media Chart listasi sen yhdeksi tämän hetken kiinnostavimmista yhtyeistä. Levy valittiin Emma-ehdokkaaksi ja se päätyi peräti kymmenelle vuoden 2015 parhaat levyt-listalle.

Konsertteja KIT on soittanut pitkälti toista sataa, Suomen lisäksi Tanskassa, Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Belgiassa, Luxemburgissa, Ranskassa, Espanjassa, Portugalissa, Tsekissä, Romaniassa, Turkissa, Virossa, Venäjällä, Koreassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page