top of page

Mon, 18 Apr

|

Helsinki

JUKKA GUSTAVSON & UMO: HAMMOND JA BIG BAND

Suomalaisen rytmimusiikin veteraani Jukka Gustavson (s. 1951) tunnetaan legendaarisen Wigwam-yhtyeen kosketinsoittajana, laulajana, säveltäjänä ja sanoittajana, joka on jättänyt jälkensä suomalaisen musiikin historiaan 70-luvulta lähtien.

JUKKA GUSTAVSON & UMO: HAMMOND JA BIG BAND
JUKKA GUSTAVSON & UMO: HAMMOND JA BIG BAND

Paikka & aika

18 Apr 2016, 19:00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Wigwam-vuosiensa jälkeen Gustavson jatkoi progen ja fuusion parissa, liikkuen vuosikymmenten varrella luontevasti cooljazzin ja funkin suuntaan. Viime vuosina mies on soittanut mm. Hoedownissa ja SF-Bluesissa, vieraillut lukemattomilla levytyksillä sekä tehnyt merkittävää soolouraa 11 oman albumin verran.

Konsertti koostuu Jukka Gustavsonin ja Esa Onttosen sävellyksistä, jotka Onttonen on sovittanut hammondille ja big bandille; varta vasten räätälöitynä Gustavsonille ja UMOlle. Voidaan hyvällä syyllä puhua maailman-toisinto-illasta, sillä kokonaisuus on kuultu vain kerran aiemmin, vuonna 2005 UMO Jazz Housen Proge-illassa. Luvassa on harvinaista herkkua kotimaisen urkujazzin ystäville.

Pituus n. 2 h, sis. väliajan.

Huom. 45 minuuttia ennen konserttia pidetään Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus, jossa Jukka Gustavson kertoo esityksen taustoista.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page