top of page

Thu, 27 Nov

|

Helsinki

D-BOOSTER

Syksyllä 2010 perustettu D-Booster esittää originaalia materiaalia, jonka innoittajana on 1970 ja 1980 -lukujen groovejazz ja sen suuret nimet, kuten Dave Sanborn, Stuff, Freddie Hubbard, Herbie Hancock ja George Benson.

D-BOOSTER
D-BOOSTER

Paikka & aika

27 Nov 2014, 21:00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

D-Booster -yhtyeessä toisensa kohtaa kaksi muusikkosukupolvea: 1960-luvulla syntyneet Perkiömäki, Kukkonen ja Ketola, sekä nuoremman polven aktiiviset ja asemansa jo vakiinnuttaneet edustajat Fredriksson ja Kivivuori. Kuriositeettina mainittakoon, että Perkiömäki, Kukkonen ja Ketola ovat Suomen ensimmäiset taiteelliset musiikin tohtorit jazzin saralla, tässä järjestyksessä.

Bändin musiikissa värikäs soundimaailma kohtaa mukaansatempaavan sykkeen, jonka sisällä toteutuu perinnetietoinen jazzillinen vuorovaikutus soittajien kesken. D-Boosterin esityksissä ilmaisullinen jännite rakentuu tiukasti sovitettujen teemojen ja improvisatorisempien jaksojen vuorottelun ympärille. Sen ytimessä ovat groove, funk ja blues. Yhtyeen kappaleisiin on rakennettu tarkoituksella tarttumapintaa myös jazziin vihkiytymättömille kuulijoille, kuten mukaansatempaavaa groovea, toistuvia riffejä ja tarttuvia melodioita, taiteellisesta laadusta kuitenkaan tinkimättä.

D-Boosterin esikoisäänite D-isco julkaistiin joulukuussa 2013 CURecords-levymerkillä. Äänitteen jakelijana toimii Töölön Musiikkitukku. Digitaalisesta jakelusta vastaa Z-trading. D-isco viittaa nimenä 1970 -luvun jälkipuoliskolla alkaneeseen disko-ilmiöön, johon liittyi erityisesti musiikki ja tanssi. D-Boosterin 1960-luvulla syntyneet jäsenet kasvoivat tuolloin teini-iästä aikuisuuteen, nuoremmat taas vasta syntyivät tähän maailmaan. Kyseinen ajanjakso on vaikuttanut tyylillisesti vahvasti D-Boosterin esikoisäänitteen musiikkiin: erityisesti sen instrumentaalifunk (David Sanborn, Herbie Hancock), groovejazz (George Benson, Grover Washington jr.), myöskin tuolloinen tanssittava ja diskovaikutteinen jazzartistien tekemä instrumentaalimusiikki (Freddie Hubbard) sekä latinalaisvaikutteinen

jazz-rock (Weather Report).

Jarno Kukkonen – kitara

Jari Perkiömäki – saksofoni

Jussi Fredriksson – piano

Juho Kivivuori – basso

Markus Ketola – rummut

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page