top of page

Thu, 27 Sept

|

Helsinki

BOB MINTZER (USA)

Syksyn huipputapaus Koko Jazz Clubilla on saksofonisti Bob Mintzerin vierailu torstaina 27.9. Multi-instrumentalisti Bob Mintzer (s. 1953) on eräs maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista big band -säveltäjistä.

BOB MINTZER (USA)
BOB MINTZER (USA)

Paikka & aika

27 Sept 2012, 21:00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Multi-instrumentalisti Bob Mintzer (s.1953) on eräs maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista big band -säveltäjistä.

Saksofonistina hänet yhdistetään lähinnä 70-luvulla esiin nousseeseen muusikkosukupolveen Michael Breckerin, Dave Liebmanin, Steve Grossmanin ja Jerry Bergonzin kera. Opiskeltuaan Interlochen art Schoolissa, Hartt Collegessa ja Manhattan School of Musicissa, Mintzer aloitti näkyvän muusikonuransa Eumir Deodaton ja Tito Puenten yhtyeissä 1974. Seuraavana vuonna Mintzer liittyi Buddy Richin big bandiin ja sai nopeasti mahdollisuuden myös kirjoittaa sovituksia orkesterille. Vuonna 1977 Mintzer asettui pysyvsti New Yorkiin, liittyi Thad Jones/Mel Lewis big bandiin ja Stone Alliance yhtyeeseen. Jaco Pastoriuksen yhtye vuonna 1981 oli kansainvälisesti näkyvä foorumi Mintzerille Randy ja Michael Breckerin sekä Peter Erskinen ollessa yhtyetovereina. Tuona vuonna Mintzer levytti japanilaiselle Pony Canyon -merkille myös ensimmäiset julkaisut omalla nimellään, ”The Source” ja ”Horn man”.

Syksyn kunniaksi Bob Mintzer esiintyy vanhan tuttavansa Jukkis Uotilan, rumpali Jussi Lehtosen, ja basisti Timo Hirvosen seurassa.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page