top of page

Thu, 16 Feb

|

Helsinki

ALEATORIC

Robin Verheyen (BEL/USA) sax Aki Rissanen piano Markku Ounaskari rummut

ALEATORIC
ALEATORIC

Paikka & aika

16 Feb 2017, 19:00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Eclipse Musicin helmikuussa 2017 julkaisema Aleatoric-trion uusi albumi on musiikkia tässä hetkessä. Tähän yhtyeen nimi viittaakin: musiikkiin, joka syntyy hallitun sattumanvaraisuuden kautta. Levy on äänitetty livenä konserteissa Charles Gilin järjestämällä Vapaat Äänet -Suomen kiertueella maaliskuussa 2015.

Hetken taikaan luottava albumi Aleatoric esittelee laadukkaan suomalais-belgialaisen trion, jossa mukana ovat saksofonisti Robin Verheyen ja rumpali Markku Ounaskari. Levy on Verheyenin ja Rissasen kolmas yhdessä julkaisema albumi (Sempilice, Alba 2008, Aleatoric, Eclime Music 2013).Kuvattu levyn tekemisen periaate ei kuitenkaan ole uusi, päinvastoin. Suuri osa jazzmusiikin historian klassikoista on äänitetty yleisön edessä konserteissa ja ne vangitsevat lähes valokuvan lailla jonkin maagisen hetken kyseisen yhtyeen tai muusikon kehityksessä. Aleatoric-trion uusi levy on tästä oiva esimerkki. Se on uutta, raikasta, mutta pohjimmiltaan ja tekotavaltaan syvällä jazzin traditiossa.

Pianisti Aki Rissanen on Euroopan kiinnostavimpia nuoren polven jazzpianisteja ja lukeutuu kotimaisen jazzin vahvaan kärkikastiin. Omien kiiteltyjen soolo- ja yhtyeprojektiensa ohella (mm. triolevytys Iso-Britannialaiselle Edition Recordsille) hänet tunnetaan yhteistyöstä mm. Dave Liebmanin, Rick Margitzan ja Verneri Pohjolan kanssa.

Rissasen pitkäaikainen yhteistyökumppani, saksofonisti Robin Verheyen edustaa niin ikään modernia kansainvälistä jazzmuusikkopolvea. Verheyen tunnetaan maailmalla poikkeuksellisen ilmaisuvoimaisena saksofonistina ja loistavana säveltäjänä. Belgialaislähtöinen muusikko on asunut pitkään USA:ssa ja konsertoi vakituisesti ympäri maailmaa.

Rumpali Markku Ounaskari on eurooppalaisen jazzin merkittävimpiä rumpaleita. Legendaariselle ECM-levy-yhtiölle levyttävä Ounaskari tuo yhtyeen sointiin mittavan kokemuksen tuomaa syvyyttä.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page